• Nr. 1 webshop van de Benelux
 • Hoge klanttevredenheid
 • Korting bij directe betaling
 • Duurzame productie

Overzicht bestelling

Winkelmand0
alle shops
TrafficSupply webshops Informatiebord.nl Oplaadpaal-Kopen.nl Scheepvaartbord.nl SnelheidsdisplayKopen.nl StraatmeubilairKopen.nl RookvrijTerrein.nl BuurtPreventiebord.nl HuisnummerpaalKopen.nl Hondenpoepbord.nl Veiligheidsbord.nl VerkeersspiegelKopen.nl Wegvakmarkering.nl Spoorwegbord.nl
 1. Home
 2. Veiligheidspictogrammen
 3. Waarschuwingspictogrammen
sorteer op

Waarschuwingspictogrammen

Waarschuwingspictogrammen kopen? Alle waarschuwingspictogrammen  zijn verkrijgbaar als waarschuwingssticker of waarschuwingsbord.

Zorg altijd voor duidelijkheid en veiligheid met het juiste waarschuwingspictogram. Laat bij ons je eigen waarschuwingssticker of vlak waarschuwingsbord maken voor o.a. bouwplaats, magazijn of werkplaats. Bekijk hieronder de gangbare waarschuwingssymbool met de officiële waarschuwingstekens.

Meer productcategorieën:

Informatie: Waarschuwingspictogrammen

Deze veiligheidspictogrammen zijn vastgelegd in Europese richtlijnen en de Nederlandse wetgeving op gebied van veiligheids- en gezondheidssignalisatie. Het zijn makkelijk herkenbare afbeeldingen conform de internationale norm NEN-EN-ISO 7010 en NEN 3011. Door de juiste veiligheidssymbolen te gebruiken wordt het risico op ongevallen verkleint. Pictogrammen vallen namelijk veel eerder op dan tekst. Ze zorgen ervoor dat iemand een waarschuwing, aanwijzing, vluchtroute, nooduitgang, gebod of verbod makkelijker herkent. Je kan kiezen om de pictogrammen uit te voeren als sticker of vlakke Alupanel borden beiden geheel reflecterend uitgevoerd met klasse 1 of klasse 3 reflecterende folie!

Deze officiële waarschuwingssymbolen zijn uitgevoerd in de contrasterende kleurcombinatie geel/zwart, geheel conform de geldende NEN norm NEN-EN-ISO 7010.
Deze waarschuwingspictogrammen worden gebruikt om gevaarlijke plaatsen, situaties of omstandigheden te markeren.

De lees (kijk) afstand is mede afhankelijk van de omgeving waar het bord staat maar ook van de hoeveelheid pictogrammen en teksten op het bord.
Voor het bepalen van de afmeting van het bord kan je onderstaande overzicht aanhouden.

Geschatte kijkafstand veiligheidspictogrammen:

 •  100mm >  3 meter
 •  150mm >  5 meter
 • 200mm > 10 meter
 • 300mm > 20 meter
 • 400mm > 30 meter
 • 600mm > 50 meter

De waarschuwingspictogrammen zijn te bestellen in verschillende afmetingen en reflectieklasses. Daarnaast kun je ervoor kiezen om deze te leveren als waarschuwingsstickers of als vlakke Alupanel waarschuwingsborden welke eenvoudig gemonteerd kunnen worden op vlakke ondergronden