• Nr. 1 webshop voor veiligheidoplossingen
 • Supersnelle levering
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig en weersbestendig
 • Snelle levering, ook bij maatwerk!

Verkeersspiegels

Verkeersspiegel kopen

Verkeersspiegels zijn in veel situaties onmisbaar om de verkeersveiligheid te verhogen, of soms zelfs te garanderen. Dan zoek je natuurlijk ook een verkeersspiegel die duurzaam geproduceerd is en een lange levensduur heeft. Verkeersspiegels van Verkeersspiegelkopen.nl onderscheiden zich in kwaliteit, levensduur en veelzijdigheid. Verkeersspiegels zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten, met elk hun eigen unieke eigenschappen en kenmerken. De spiegel van onze verkeersspiegels is altijd van de hoogste kwaliteit en geeft een kraakhelder beeld. De zichtbaarheid en kijkafstand van de verkeersspiegel hangt hoofdzakelijk af van de kijkafstand. Verkeersspiegels zijn standaard voorzien van een slagvaste stalen bevestigingsbeugel. Bij de meeste verkeersspiegels is deze beugel variabel en geschikt voor montage op palen met een diameter variërend van Ø48 tot 90mm. Hiermee kan de verkeersspiegel dus supersnel op een bestaande paal of (licht)mast gemonteerd hebben. Heb je nog geen paal, of moet de verkeerspiegel op een muur gemonteerd worden Een bijbehorende montagepaal of wandbeugel kan eenvoudig mee besteld worden met de verkeersspiegel. Voor elke situatie en voor elk budget is er een geschikte verkeersspiegel. Welke verkeersspiegel je ook kiest, je hebt altijd een verkeersspiegel van hoge kwaliteit met een extreem lange levensduur.

Soorten verkeersspiegels

Verkeersspiegel zijn er in verschillende afmetingen en materialen. De afmeting van een verkeersspiegel bepaalt ook de kijkafstand. Hoe groter de kijkafstand, hoe verder het bereik en de effectiviteit van de verkeersspiegel is. Op de productpagina van elke verkeersspiegel staat ook standaard de kijkafstand vermeld. De verschillende materiaalsoorten hebben elk hun specifieke eigenschappen, zoals vandalismebestendig polycarbonaat, de extreem lange levensduur van roestvast staal of vanuit veiligheidsoogpunt veiligheidsglas. Ook zijn er diverse verkeersspiegels met unieke eigenschappen, zoals een anti-condens verkeersspiegel, anti-vries verkeersspiegel of  verkeersspiegel met verwarmingselement.

 • Acryl verkeersspiegels zijn over het algemeen de populairste keuze i.v.m. een zeer gunstige prijs-kwaliteitsverhouding. Kenmerken zijn een heldere reflectie van het beeld en een zeer hoge slagvastheid.
 • Polycarbonaat verkeersspiegels zijn ten opzichte van acryl verkeersspiegels sterker. Namelijk onbreekbaar zelfs en daardoor zeer vandalismebestendig. Zeer geschikt voor vandalismegevoelige omgevingen dus.
 • Glazen verkeersspiegels hebben een buitengewoon helder beeld en zijn daarnaast krasbestendig.
 • Verkeersspiegel van veiligheidsglas hebben dezelfde kenmerkende eigenschappen van glazen verkeersspiegels. Daar zijn verkeersspiegels met veiligheidsglas voorzien van een speciale glasfolie waardoor het glas niet versplintert bij een barst of breuk
 • RVS verkeersspiegels behoren tot de beste kwaliteit verkeersspiegels. Roestvast staal heeft een extreem lange levensduur en is bestand tegen zuren en corrosie.
Afmeting verkeersspiegel   
  Kijkafstand
600x400mm/600x450mm   0 tot 15 meter
800x600mm   0 tot 20 meter
1000x800mm   0 tot 25 meter
Ø600mm   0 tot 15 meter
Ø800mm   0 tot 20 meter

 

Verkeerspiegel, veiligheidsspiegel en bolspiegels


Verkeersspiegels zijn er in allerlei afmetingen en materiaalsoorten. Naast verkeerspiegels, zijn er ook nog zeer veel soorten veiligheidsspiegels en bolspiegels, waarbij je veiligheidsspiegels hoofdzakelijk terugziet in de industriële sector en bolspiegels vooral in woning- en zorgcomplexen. Daar bovenop heb je ook nog tal van verkeersspiegels met unieke specifieke eigenschappen, zoals een verkeersspiegel anti-vries, verkeersspiegels anti-condens of een verkeersspiegel met verwarmingselement.

Verkeersspiegels zijn, zoals de naam al doet vermoeden, spiegels die je terug ziet in het verkeer en de openbare ruimte. Verkeersspiegels kenmerken zich veelal door het rood witte kader rondom de spiegel. Specifieke toepassingen voor verkeersspiegels zijn veelal het veiliger maken van gevaarlijke onoverzichtelijke wegen en verkeerssituaties. Dat kan een drukke openbare weg zijn, maar dat kan net zo goed een uitrit zijn aan een rustige bosweg. Verkeersspiegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en materiaalsoorten. Bovendien zijn er diverse verkeersspiegels met unieke eigenschappen:

 • Een anti-condens verkeersspiegel voorkomt condensvorming dankzij een unieke coating.
 • Een anti-vries verkeersspiegel voorkomt ijsvorming door vorst dankzij een speciale vulling.
 • Daarnaast kunnen alle spiegels uitgevoerd worden met een verwarmingselement, welke door warmte ook condens- en ijsvorming voorkomt.

Veiligheidsspiegels zijn bedoeld om de veiligheid in bepaalde situaties te verhogen. Veiligheidsspiegel kenmerken zich over het algemeen door het geel zwarte kader rondom de spiegel. Veiligheidsspiegel hebben groot toepassingsgebied in de industriële sector, zowel binnen als buiten. Denk daarbij aan heftruck routes in een groot magazijn of een verkeersroute voor vrachtwagens op een groot industrieel bedrijventerrein. Veiligheidsspiegels zijn, net zoals de verkeersspiegels, verkrijgbaar in diverse afmetingen en materialen. Veiligheidsspiegel zijn er ook in verschillede uitvoeringen zonder geel zwart kader. Deze veiligheidsspiegels zijn vaak wat kleiner en worden veelal binnen in werkplaatsen toegepast.

Bolspiegels worden veelal binnen toegepast en zie je vaak terug in hoeken van gebouwen en appartementen. Bolspiegels worden ook wel observatiespiegels genoemd en zijn verkrijgbaar in verschillende kijkhoeken, namelijk: 90 graden bolspiegel, 180 graden bolspiegels, en 360 graden bolspiegels. 90 graden bolspiegels hebben in principe twee kijkrichtingen, 180 graden bolspiegels drie kijkrichtingen en 360 graden bolspiegels zelf 4 kijkrichtingen. Bolspiegels zijn verkrijgbaar in de standaard uitvoering, maar ook met een SKG keurmerk. Dit zijn goedgekeurde observatiespiegels voorzien van een SKG ✓ of SKG ✓✓ of keurmerk. Kenmerkende eigenschappen zijn dat deze bolspiegels onbreekbaar en vandalismebestendig zijn. Deze gecertificeerde bolspiegels worden met name toegepaste in woon- en zorgomgevingen.

Verkeersspiegels buiten

Verkeersspiegels zijn bedoeld voor buiten gebruik. Daar waar verkeersspiegels dus veruit in de meeste gevallen een buitentoepassing hebben, is dit niet altijd het geval voor veiligheidsspiegels. Veiligheidsspiegels worden ook veel in (industriële) binnen ruimtes toegepast. Veiligheidsspiegels zijn in dat opzicht veelzijdiger en breder toepasbaar dan verkeersspiegels. Veiligheidsspiegels voor buiten zijn dan ook apart gezet van de veiligheidsspiegels voor binnen gebruik. Er zijn ook enkele speciale bolspiegels voor buitengebruik. Dit zijn min of meer bolle verkeersspiegels voor buiten toepassing en zijn speciaal bedoeld voor appartementen of zorginstellingen en hebben een SKG keurmerk.

Verkeersspiegel 180 graden

Zoals al eerder benoemd zijn er ook diverse soorten verkeersspiegel met heel specifieke producteigenschappen. Eén daarvan is de verkeersspiegel 180 graden. Deze verkeersspiegel heeft een extra grote bolling met een kijkhoek van 180 graden, in tegenstelling tot de standaard verkeersspiegels welke een kijkhoek hebben van 90 graden. De verkeersspiegels 180 graden hebben hierdoor de unieke eigenschap dat je overzicht hebt op twee rijrichtingen, waardoor deze verkeersspiegel uitermate geschikt is op T-splitsingen waarbij zowel van links als rechts verkeer kan komen. Door de verkeersspiegels 180 graden precies in het midden tegenover de uitrit te plaatsen creëer je dit effect. Hetzelfde effect bereik je natuurlijk ook met twee standaard 90 graden verkeersspiegels, maar dan ben je veelal een stuk duurder uit. Een nadelig effect kan zijn dat, door de extreme bolling van de spiegel, het beeld verkleind wordt, met slecht(er) zicht tot gevolg. Je kunt daarom beter kiezen voor een groter formaat. Verkeersspiegels 180 graden zijn verkrijgbaar in twee afmetingen, namelijk verkeersspiegels rond 60 cm en verkeersspiegels rond 80 cm en zijn te bestellen met of zonder opvallend rood wit kader.

Verkeersspiegel keuzehulp

Zie je door de verkeersspiegels het bos niet meer? Gebruik onze verkeersspiegel keuzehulp! Aan de hand van een aantal vragen stellen we je de verkeersspiegels voor welke het beste passen bij de combinatie van gegeven antwoorden. Overigens is de keuzehulp niet alleen gemaakt voor hulp bij verkeersspiegels, maar ook voor veiligheidsspiegel (industriespiegels) en bolspiegels (observatiespiegels). De vragen welke wij je via de keuzehulp stellen hebben betrekking op de toepassing, kwaliteit en de eventuele kijkhoek en/of speciale eigenschappen. In de meeste gevallen heb je uiteindelijk nog de keuze uit 1 tot 3 verkeersspiegels! Zo vind je altijd de juiste spiegel voor jouw situatie!

Verkeersspiegel rond

Zoals inmiddels bekend zijn verkeersspiegels leverbaar in veel verschillende materiaalsoorten en afmetingen. Daarbovenop kun je meestal ook nog kiezen uit een verkeersspiegel rond of een verkeersspiegel rechthoekig. De vraag die dan ook vaak gesteld wordt is: "wat is het verschil tussen beide vormen en welke is beter?". Het antwoord daarop is niet direct te geven. Een verkeersspiegel rechthoek heeft over het algemeen een grotere spiegel en geeft dus een beter overzicht. Daarentegen neemt deze wel meer ruimte in beslag en dat kan nog weleens voor uitdagingen zorgen langs een weg of fietspad. Een verkeersspiegel rond is dus bij uitstek geschikt voor situaties waar ruimte beperkt is. Met een opvallend kader is de verkeersspiegel rond 60cm de kleinste afmeting. Een slag groter en je komt uit bij de verkeersspiegels rond 80cm. In geval van rechthoekige verkeersspiegels is de kleinste variant met rood/wit kader 600x400mm, dan komt de verkeersspiegel 800x600mm en tot slot de grootste verkeersspiegel rechthoekig met een afmeting van 1000x800mm.

Verkeersspiegel bestellen

Met het zeer uitgebreide assortiment verkeersspiegels is er altijd wel een geschikte verkeersspiegel voor je te vinden op Verkeersspiegelkopen.nl. En mocht je er niet uit komen kun je onze verkeersspiegel keuzehulp raadplegen. Het assortiment op verkeersspiegelkopen.nl onderscheidt zich in kwaliteit en veelzijdigheid. Uitsluitend topkwaliteit preminium verkeersspiegel voor een scherpe prijs. Je bent zeker van een product met een extreem lange levensduur, en dat is natuurlijk wenselijk want een verkeersspiegel hang je op de aangewezen plek en daar wil je verder geen omkijken meer naar hebben. Een verkeersspiegel bestellen doe je dan ook bij Verkeersspiegelkopen.nl. Dat geldt natuurlijk ook voor bolspiegels, observatiespiegel en onze veiligheidsspiegel en industriespiegels!

Koop nu jouw verkeersspiegel

Eenvoudig online jouw verkeersspiegel kopen. Alle verkeerspiegels, veiligheidspiegels, bolspiegels en overige spiegels op Verkeersspiegelkopen zijn direct en uit voorraad leverbaar. Plaats de gewenste spiegels in de winkelmand en betaal eenvoudig met iDeal, Creditcard of Paypal. Welke betaalmethode je ook kiest, je krijgt altijd betalingskorting. Tot wel 3%! Als bedrijf-zijnde kun je uiteraard altijd op rekening een verkeersspiegel kopen. Deze optie is ook standaard aanwezig bij de betaalmogelijkheden in de winkelmand.

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Veiligheidsbord.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4384 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops